top of page

איך עושים סטוריטלינג? 3 עקרונות לסטוריטלינג מוצלח (מתוך קורס TED) בהנחיית אסנת גואז

עודכן: 5 בינו׳ 2022

לכבוד תום עידן הקורונה והמעבר המיוחל מזום למפגשים פרונטליים קבלו 3 טיפים לסטוריטלינג מוצלח. העקרונות לקוחים מתוך המפגש הפרונטלי הראשון של סטוריטלינג אפקטיבי - צעד אחר צעד שאסנת גואז העבירה במסגרת קורס טד.

***כל הזכויות שמורות***

  1. לומר לעומת לשתוק. עלינו למצוא את שיווי המשקל בין מה שאנחנו מספרים לבין מה שאנחנו משאירים מחוץ לסיפור. הכוח הרטורי של שתיקות בסיפור הוא גדול מאחר שאלה המקומות בהם הקהל שלנו ישלים את הסיפור שלנו בעצמו.

  2. ברור לעומת מעורפל. רבים טוענים, בצדק, שכשאנחנו רוצים להעביר מסרים אפקטיביים עלינו לדבר פשוט וברור... אבל אף אחד לא מספר שדווקא הכנסת אלמנט מעורפל בסיפור שלנו יכול לעתים לשרת אותנו טוב יותר מ-1000 מילים ברורות. כמובן שעלינו להיות מודעים איפה אנחנו משאירים את הסיפור מעורפל ולהיות מוכנים למה שזה יזמין.

  3. לפרט לעומת לצמצם. עודף מידע רע כמו חוסר מידע. גם זה וגם זה עלולים להביא לנטישה של הקהל. עלינו למצוא איפה נכון, מתאים וכדאי לפרט ואיפה דווקא צמצום ישרת את המטרה שלנו טוב יותר.

אחרי הכול סיפור טוב הוא חוכמה של שיווי משקל!


פוסטים אחרונים

הצג הכול

להוציא לאור ספר "כל הסודות והשקרים"

מאירה ברנע-גולדברג: להוציא לאור ספר "כל הסודות והשקרים" מפגש מקוון עם הסופרת מאירה ברנע-גולדברג: מבוא לעולם הספרים בישראל. כל הסודות...

Comments


bottom of page